top of page
open dag.jpg

Studiekeuzebegeleiding op scholen

Gemotiveerde leerlingen die weten wat ze willen studeren! 

Herken je dit op jullie school?

» Je hebt leerlingen die niet gemotiveerd zijn, regelmatig ziek zijn en/ of verzuim plegen 

» Je hebt leerlingen die (dreigen) uitvallen en/of waarbij leerplicht (bijna) in beeld is
» Je hebt leerlingen die voor de tweede keer dreigen te blijven zitten
» Als school weet je niet wat je (nog meer) kunt doen om deze leerling weer gemotiveerd te krijgen

» De mentoren kunnen wel wat hulp gebruiken 

» Leerlingen komen er niet uit met studiekeuze en het decaan kan hierbij wel een expert gebruiken

Happy Students helpt jullie school graag om deze leerlingen weer gemotiveerd te krijgen. Hoe? De leerlingen ontdekken hun talenten en datgene wat ze het liefste doen op studie/ werkgebied. En samen kijken we welke studie(s) hierbij aansluiten. Leerlingen ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen en krijgen hierdoor een helder zelfbeeld. Een identiteit. Ook worden ze zich bewust van hun situatie en krijgen hierdoor het besef dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en de keuzes die ze maken. Dit geeft een mindshift. Ze realiseren zich dat ze de regie in handen hebben en alleen zij aan zet zijn om iets van hun leven te maken!

Doordat ze een helder toekomstperspectief hebben gekregen hebben ze motivatie om hun diploma te halen. Want m.b.v. het diploma kunnen ze dat gaan studeren wat ze echt leuk vinden.

 

Resultaat: gemotiveerde leerlingen die weten wat ze willen en daarom hun diploma willen halen! En mentoren en decaan die verlicht worden en zich op andere zaken kunnen richten!

Speedcoaching

995 euro excl. btw

1 dag, 7 speedcoachingssessies

Heb je leerlingen die twijfelen over hun studiekeuze? In een speedcoachingssessie krijgt een leerling in 45 minuten helderheid in wie ben ik, wat is mijn talent en wat is het wat ik het liefst doe op studie/werkgebied. Met welke 3-5 studies die hier op aan sluiten

Studiekeuzetraject

995 euro excl. btw

1 dag, 4 sessies 1,5 - 2 uur

Heb je leerlingen die ongemotiveerd zijn, veel ziek zijn of dreigen uit te vallen? En heb je externe expertise nodig om helderheid te krijgen in hun situaties? Dat kan!

In een 1 op 1 sessie wordt helder wat er speelt en wat er nodig is. Resultaat: gemotiveerde leerlingen die weten wat ze willen en hun diploma willen halen!

Studiekeuze Plus

Maatwerk

Kan het decaan/ mentor tijdelijk een extra impuls gebruiken? Wil je dat Happy Students voor langere tijd met een deel van de leerlingen aan de slag gaat? Met ongemotiveerde leerlingen en/of met leerlingen die helderheid willen in hun studiekeuze? Zodat het decaan en de mentoren zich kunnen richten op andere zaken? Dat kan!

bottom of page