lampjes_edited.jpg

Middelbare scholen

Het Talentenprogramma: meer resultaat, meer plezier

Happy Students is ook werkzaam op middelbare scholen en hogescholen. Op middelbare scholen biedt Happy Students ‘het talentenprogramma’ aan. Hierin ontdekken jongeren hun talenten en datgene wat ze het liefste doen. Van hieruit maken ze een studiekeuze. We beginnen dus bij het begin: eerst kijken wie de jongere is, wat hij kan en wil. En daarna maken we met de jongere een gedegen plan.

Onze ervaring is dat wanneer jongeren niet vanuit hun identiteit een studiekeuze maken dit kan zorgen voor studiekeuze uitval en frustratie. Gemiddeld wordt 70% van de jongeren geholpen met reguliere LOB begeleiding. Dit betekent dat 30% zoekende blijft. Ik heb gemerkt dat deze jongeren baat hebben bij meer individueel en persoonlijk gerichte begeleiding.

​Werkwijze 'het talentenprogramma'
Het talentenprogramma is een dagprogramma waarin jongeren helder krijgen waar hun talenten liggen en wat ze het liefste doen. Samen kijken we welke 3 tot 5 studierichtingen hierop aansluiten. Vervolgens maken een concreet actieplan. Dit plan dient als leidraad waardoor ze uiteindelijk tot hun definitieve keuze kunnen komen. Met behulp van dit plan kunnen ze in de praktijk toetsen welke studie het beste bij hen past. Hierin leggen ze hun inzichten en concrete stappen vast. Bv. de data waarop ze online open dagen gaan bezoeken en (online) proefstuderen, netwerkgesprekken voeren etc.

De groep bestaat in totaal uit 6 jongeren uit 3mbo, 4 havo of 5 vwo.

 
Speedcoaching%25203_edited_edited.jpg

Hogescholen

Speedcoaching: meer resultaat, meer plezier

Happy Students staat op open dagen van hogescholen waar ik samen met een collega de studiekeuzebegeleiding verzorg. In een speeddatingssessie van 30 minuten laten we met behulp van het Talentenspel jongeren kennis maken met wie ze zijn, wat ze leuk vinden en wat ze het liefste doen. Met prachtige resultaten! Blije jongeren, blije ouders en blije scholen.

Bovenstaand trajecten zijn maatwerk en op aanvraag.