foto website pagina happy students.jpg

Happy Students

Happy Students helpt je met het maken van een studiekeuze. Een studie die 100% aansluit op je talenten en wat je het liefste doet.

Bij Happy Students neem je een kijkje in jouw toekomst. Je ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je het allerliefste doet. We kijken naar jouw talenten en jouw mogelijkheden en van hieruit maak je gericht een studiekeuze. Bij mij geen studiekeuzetest, assesment of scan. Elk traject is maatwerk en mijn aanpak is persoonlijk, warm, speels en concreet. 


Ik kan je zien voor wie je werkelijk bent en ik laat je jouw mogelijkheden zien. Vervolgens begeleid ik je in de wir war van studies naar de studie die bij jou past! Je zult ervaren dat we het echt samen doen en zo wordt een studiekeuze maken zelfs leuk.

En misschien nog wel het allerbelangrijkste; je bent blij met je keuze en je hebt er zin in!

Het is mijn missie om zoveel jongeren bewust te maken van wie ze zijn en wat ze het allerliefste doen. Zodat ze van hieruit een studiekeuze maken die bij hen past en straks blij zijn met wat ze doen!

 
foto maaike.jpg

Over mij

Ik ben ervaringsdeskundige en daarom doe ik wat ik nu doe

Terugkijkend liep er van 1995 tot 2012 een opvallend rode draad door mijn leven: zoekende zijn op gebied van studie en werk. 

Het begon met dat ik op de middelbare school geen idee had wat ik wilde studeren. Een verkeerde studiekeuze volgde: Psychologie op de VU. Daarna ging ik op wereldreis en bij terugkomst wist ik het nog steeds niet. Ik koos mede hierom voor een brede opleiding: HBO Communicatie. Mijn stage in New York op een reclamebureau vond ik het ver uit het leukste van de studie! 

Vervolgens heb ik jaren met veel plezier in de reclamebranche gewerkt. Gevolgd door werk in het onderwijs, bij de Kindertelefoon en in de ouderenzorg. In 2010 heb ik mijn baan opgezegd. Dit is misschien wel het meest spannende wat ik ooit gedaan heb, want ik had niets nieuws in het vooruitzicht. Toch voelde ik dat het tijd was om uitgebreid stil te staan bij de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nou werkelijk? 

In 2012 kwam voor mij eindelijk de ommekeer. Ik ontdekte bij een Talentencoach mijn talenten en mijn levensmissie. Datgene wat ik het liefste doe is jongeren bewust maken van wie ze zijn en wat ze het allerliefste doen. Dat is precies het gene waar ik zelf zo lang naar op zoek was. En hiermee is voor mij de cirkel rond. 


Zoals je leest, weet ik dus hoe het voelt om zoekende te zijn en wat de oplossing is! Inmiddels heb ik mijn plek gevonden en woon ik met mijn twee kinderen in Castricum. En geniet ik alweer 7 jaar van het begeleiden van jongeren in mijn praktijk!